barrazza heeft meer dan 125 bieren.

 

Niet alleen de bekende bieren, maar ook de minder bekende bieren van kleine brouwers.

Hier zetten we nu en dan sommige bieren in de kijker.

Voor ieder zijn smaak is er wel een biertje!

Affligem Blond is een goudblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,8% en een densiteit van 15,5° Plato. De Affligem Blond is zowel van het vat als van de fles een heerlijk, ongedwongen, fris en fruitig blond abdijbier.

Affligem Dubbel is een donker bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,8%. Het bier kleurt donkerbruin en heeft een bruinachtig schuim. Het geurt naar kruidig

(zoete pepermunt) en licht vlezig. 

Affligem bier
Grimbergen

De grondstoffen van Grimbergen zijn van uitstekende kwaliteit. Grimbergen blond heeft een rijkdom van hoge gistingsbier, dat zich kenmerkt door zijn donkerblonde kleur. Grimbergen Blond is licht fruitig en evenwichtig zoet-bitter.

Het alcoholgehalte is 6,7%. 

 In barrazza tappen we Grimbergen blond van het vat. 

De mengeling van verschillende moutsoorten geeft Grimbergen Dubbel deze typische dieprode "Bourgogne" kleur. Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met veel toetsen van karamel. Het is een heel rijk bier met dubbele gisting. Het alcoholgehalte is 6,5%.

Grimbergen Tripel heeft een bitter-zoete, pittige smaak. De typische pittige tripelsmaak ontstaat door de blonde kandijsuiker en de subtiele mengeling van zachte en bittere hopsoorten. De nagisting op fles tenslotte geeft het smaakboeket een perfecte harmonie. Het alcoholgehalte is 9%.

Ciney is een Belgisch bier van hoge gisting, dat wordt gebrouwen in twee varianten, blond en bruin. 

Ciney Bruin smaakt zoetig, en is minder bitter dan Ciney Blond. Deze laatste heeft als kenmerk dat het in tegenstelling tot andere blonde bieren glashelder blijft bij koude. Beide hebben een alcoholpercentage van 7%.

Ciney bruin
Ciney blond
Judas

Judas is een bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het is een zwaar okerblond bier, bitter-zoet, zacht en volmondig. Judas wordt nog altijd gebrouwen volgens de artisanale principes. Alleen de beste gerst en geselecteerde Boheemse hop zijn goed genoeg voor de productie van Judas.Het zwaar blonde bier ondergaat een tweede gisting en een lange rijping in de fles, wat resulteert in een rijke body en ronde smaak. Het evenwicht tussen een fijn aroma en subtiele bitterkracht geven dit bier een unieke plaats in de rijke Belgische biertraditie. Judas heeft een alcoholpercentage van 8,5%.

Brigand is een goudblond bier, briljanthelder tot lichtjes gesluimerd met een mooie en fijne CO2 pareling die een wandklevige schuimkraag tot stand brengt. Een rebelse lekkernij met een lange afdronk die uitvloeit in licht bittere toetsen. Zeer zachte, aangename geur met uitgesproken aroma's van gist, biscuitcake, mout en een lichte limoentoets. Vrij zachte smaakaanzet die overgaat in een krachtig, kruidig middengebied en een sterk alcoholische, aangenaam bittere finale. Complexe, volle smaak met toetsen van mout, koriander, (lichtjes) kruidnagel en sinaasappel

Brigand
Mort Subite

Al sinds 1604 wordt dit bier gebrouwen. De oorspronkelijke boerderij-brouwerij werd over de eeuwen heen verder uitgebouwd en uiteindelijk ging ze zich specialiseren in het produceren van geuzebier.

De naam Mort Subite duikt pas in de twintigste eeuw op.Mort Subite brouwt lambiekbier op de aloude manier van spontane gisting. Dat levert fonkelende geuze op maar ook heerlijk kriekbier. Voor Mort Subite Kriek maakt de brouwerij trouwens gebruik van verse krieken uit het Hageland. 

Mort Subite Kriek wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic langzaam gerijpt op eikenhouten vaten

Cristal Alken

Cristal Alken is een echte pils, sinds 1928. In het gezegende jaar 1928 werd iedereen verrast met het eerste Belgische pilske van lage gisting. Cristal is kiezen voor net dat ietsje meer. Cristal wordt gebrouwen met een genereuze portie hop, zoals echte pils hoort te zijn. Dat geeft Cristal zijn unieke hoppige smaak en aangenaam verfrissend karakter. 

 

De Saaz-hop, afkomstig uit Tsjechië, wordt gebruikt in Cristal. Deze is nog steeds van de hoogste kwaliteit en zorgt voor de extra verfijnde bitterheid. Voor Cristal worden alleen de fijnste gerst- en tarwekorrels geselecteerd, die in de mouterij verwerkt wordt tot mout. Dat vormt de basis van deze pils met z’n specifieke volmondigheid en zijn mooie goudgele kleur.    in barrazza tappe Cristal Alken van het vat. 

 In barrazza tappen we Cristal Alken van het vat. 

  • Facebook - barrazza - Gent
  • Twitter - barrazza - Gent
  • Instagram - barrazza - Gent
  • TripAdvisor - barrazza - Gent
  • Google Places - barrazza - Gent
  • Yelp - barrazza -Gent

 

Openingsuren

Ma - Di - Wo - Do > 11u00 - 01u00

Vr - Za > 11u00 - 02u00

Zo > 11u00 - 01u00

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now